Den åbne skole

De kommunale eller kommunalt støttede musikskoler og ungdomsskoler har også en forpligtelse til at samarbejde med folkeskolerne. Der er således tale om en gensidig forpligtelse til at samarbejde. I forbindelse med det samarbejde, som skolen har pligt til at opsøge, kan eksterne undervisere fra for eksempel idrætsforeningen eller musikskolen også stå for undervisningen i begrænset omfang.Forslag til noget vi kan lave sammen...

Ungdomsskolen kan hjælpe med mange arrangementer - her er nogle forslag.

SKATE -SCHOOL
- Skal vi lave det sammen ?

I Ungdomsskolen vil vi gerne samarbejde med skolerne. Mulighederne og udbuddet er mangfoldigt og vi tror, at vi sammen (skolerne og os i Ungdomsskolen) kan skabe nogle spændende – anderledes og attraktive fritids- og læringstilbud. Vi er ret overbeviste om, at lærernes kendskab til børnene/de unge sammen med Ungdomsskolens anderledes rammer vilmotivere og understøtte børn & unges læring og udvikling på en ny måde.Ungdomsskolen kan indgå i samarbejde med skolerne på mange forskellige områder – emneuger, fordybelsesdage, trivselsforløb, valgfag… etc. Vi er altid åbne for dialog. Det er måske ikke alt, som kan lade sig gøre – men der er ikke noget, som vi ikke kan tale om…


Lige nu vil vi gerne tilbyde et idrætsforløb til 5.-6. klasse. Vi sætter spottet på de dele af læseplanen, som handler om ”alsidig idrætsudøvelse” og ”idrætskultur & relationer”. Det kom til at handle om Skateboard og gadeidræt. Ungdomsskolen vil i samarbejde med idrætslærerne arbejde med grundlæggende færdigheder på skateboard. Ungdomsskolens instruktører vil indføre børn og unge i nogle af gadesportens særlige normer og værdier Når forløbet er afsluttet, vil de unge have et positivt billede af ”den uorganiserede” idræts fantastiske muligheder. Samtidig vil de samme unge have de nødvendige kompetencer for at blive inkluderet i et stærkt ungdomsfællesskab omkring Thisted Skatehal.


Undervisningsforløb
5. - 6. klasse 3x90 minutter
Tilbud for 5. – 6. klasser – én klasse max 28 elever.
Vores instruktører besøger idrætslærerne på deres egen skole og planlægger forløbet. (1 time)
I løbet af tre lektioner (90 minutter) vil eleverne (afhængig af hvad der aftales) stifte bekendtskab med:
• Balanceøvelser
• Fodstilling på boardet
• ”Sætte i gang” og ”standse”
• Tricks – vi arbejder henimod at lære en ”Ollie”
• ”Falde rigtigt”
• Individuelle forløb
• elevernes fri udfoldelse
• Tips om skateboardet
• Facts og myter om Streetsport
• ”Smart” og ”No-Go” i skaterkulturen
• (....) ?
Alle lektioner starter med relevant fællesopvarmning Alle instrueres i sikkerhed og alle skal bruge hjelm. Der bruges tid på og kræfter på, at ALLE får en god oplevelse

Skoleprojektet GOKART på skoleskemaet

Gokart på skemaet” er et undervisningsforløb som Thisted Ungdomsskole tilbyder for Jobklasser i vinterhalvåret. Indholdet tilpasses den enkelte skole og undervisningen foretages af ungdomsskolens og jobklassens lærere i fællesskab.

Eleverne kan blive præsenteret for  områder indenfor:

 • EUD, herunder mekaniker, pladesmed, autoelektriker mm.
 • Teknisk mekanisk forståelse (motorlære)
 • Matematik (algebra & statistik)
 • Fysik/Kemi (energi og forbrænding)
 • Fysisk træning 

 

Vi laver det sammen

Projektet bliver til i samarbejde imellem den lokale jobklasse og Ungdomsskolen. Vi tilrettelægger et forløb, som passer til de elever som går i Jobklassen netop nu.

TEAMBUILDING MED SKOLEN

God teambuilding handler om tre primære fokusområder!

 • Samarbejde
 • Kommunikation
 • Relationer


Derfor skræddersyer vi altid vores teambuilding kurser i samarbejde med den skole eller klasse som bestiller os.  Et teambuildingskursus med en klasse eller skole planlægges efter vi har haft en dialog omkring jeres situation, ønsker og behov.

 

Bliv gode til samarbejde

Gode samarbejdsøvelser for hele teamet skaber tillid og forståelse på jeres vej mod fælles mål.

 • Styrk sammenholdet med sjove fællesoplevelser
 • Skab bedre sammenhold – og derved bedre samarbejde
 • Lærerne kan være aktive deltagere - Ungdomsskolen tager slæbet med planlægningen

Styrk jeres venskaber

Bliv en klasse eller skole hvor alle kan være med!

En dag med teambuilding er godt givet ud. De mange sjove og fællesskabende teambuilding øvelser ryster klassen sammen til et bedre og stærkere team. 

 • Bedre trivsel

Café er en mellemting imellem en skolefest og et socialt arrangement på skolen. Cafeen er en af de tiltag en skole kan lave som er med til at løfte trivselen på skolen.

I Cafeen samarbejder Ungdomsskolen og elevrådet om at skabe et socialt arrangement for elever lige efter skoletid. I projektet får elevrådet ejerskab over et super godt socialt arrangement på skolen.
Cafeen indeholder mange små aktiviteter og events, som kan tilpasses skolens størelse, aldersgruppe og behov.

PARKOUR

 

Parkour er en fantastisk "hybrid" imellem sport - leg og undervisning. Parkour tiltrækker mange unge som facineres af gademiljøet og mulighederne for at bevæge sig og dyrke sport på en en anden måde.

Et idrætsforløb til 5.-6. klasse. Vi sætter spottet på de dele af læseplanen, som handler om ”alsidig idrætsudøvelse” og ”idrætskultur & relationer”. Det kommer til at handle om parkour og gadeidræt. Ungdomsskolen vil i samarbejde med idrætslærerne arbejde med grundlæggende færdigheder i Parkour

BOLSJER

 Ungdomsskolen tilbyder Bolsjekursus for begyndere, hvor man lærer at kunne lave bolsjer i både en og flere farver. Der bliver arbejdet i små grupper med een klasse ad gangen. Afhængigt af klassens størrelse og ”kulturen i klassen” skal det aftales hvordan lærerne skal deltage i aktiviteten.

TURBOFORLØB

 

FAGLIGE KURSER NETBASEREDE
I samarbejde med eksterne lærere og studerende tilbyder vi ”brush up” kurser i meget specifikke faglige områder. Kurserne kan lægges i skoletiden eller når eleverne har fri.
Vi laver korte kurser i:
KOMMATERING
NUTIDS R
SAMMENSATTE ORD
FORSTÅ OPGAVESÆTTET i MATEMATIK

Ungdomsskolen

Kontaktinfo

Hvis skoler er interesserede i Ungdomsskolens tilbud for den åbne skole:

 

Ungdomsskolens administration

Skolegade 8b

7700 Thisted

Telefon: 99 172092

ungdomsskolen@thisted.dk

 

“ I skolen er der hele tiden opgaver og en masse man bare skal gøre. Derhjemme er der lektier, søskende og nogle forpligtigelser, som godt nok er anderledes end i skolen…. Når man er i Ungdomsklubben slapper man af og hygger sig på en anden måde ”

VORES UNGE SIGER